Ons rustige dorpje, liggend op een kleine 2 kilometer afstand van het prachtige strand bij het toeristische Zoutelande.
Midden in het mooie landschap van Walcheren.
De ambitie van Meliskerke en Mariekerke is een aantrekkelijk dorpscentrum te zijn waar verschillende functies goed gecombineerd kunnen worden.
Een dorpscentrum dat mogelijkheden biedt aan ondernemers met een aanbod dat voldoet aan de behoeften van de inwoners van Meliskerke en omliggende kernen en steden, een pleisterplaats voor toeristen en passanten.
In 2017 heeft de dorpsraad in samenwerking met de Ondernemersvereniging een dorpsplan gepresenteerd waarin onder andere één en ander verwoord staat wat betreft de bedrijvigheid en ondernemen in Meliskerke.
Najaar 2020 zal begonnen worden met de herinrichting van de Torenstraat.
Welkom in Meliskerke. Een klein dorp met +/- 1475 inwoners.
Binnen de regio staat ons dorp voornamelijk bekend wegens zijn goede slager, bakker en groente- en fruitwinkel.
Mensen uit de regio komen specifiek voor deze faciliteiten naar het dorp.
Een klein deel van de Meliskerkse ondernemers sponsoren deze website. 
Welkom in Meliskerke. Waar je op de fiets kunt stappen voor een heerlijk dagje fietsen!
Genietend fietsend over de fietspaden onderlangs de duinen dwars door de groene kuststrook van Valkenisse en Dishoek.
Richting Vlissingen met zijn Boulevard. Waar het uitzicht over de Westerschelde op je wacht. De plaats waar je, vanaf je ligstoel op het strand, de zeeschepen haast aan kunt raken.
Een oversteek met de Westerscheldeferry naar Zeeuws-Vlaanderen is ook een leuke ervaring.
De oever van de Westerschelde is op de fiets langs de dijk bij Ritthem tot Vlissingen-Oost prima te volgen. 
Naar Westkapelle om de vuurtoren te beklimmen of het Polderhuis te bezoeken behoort ook tot de mogelijkheden. Met het ruime uitzicht over Walcheren, de Westerschelde en de Noordzee.
Tot aan Zeeuws- Vlaanderen en het windmolenpark. Weer verder dan via de dijk en de panoramaweg. Ook hier zijn de kleinere zeeschepen haast aan te raken terwijl je haren in de wind uit fatsoen wapperen.
Aan het einde van de panoramaweg kan men regelmatig genieten van surfers en kitesurfers. 
Dan door naar de badplaats Domburg. Met zijn altijd gezellige en goed gevulde terrassen. 
Verder maar weer. Heerlijk beschut in de bosrijke omgeving van De Manteling waar je rondom Kasteel Westhove en Terra Maris grote kans hebt om een ree of damhert te spotten. 
Via Oostkapelle dan langs Natuurgebied Oranjezon richting Vrouwenpolder. Ook twee belangrijke toeristische dorpen met vele vakantieparken. 
Na Vrouwenpolder richting het unieke stadje Veere waar menig toerist zijn voetstappen heeft neergezet. Met zijn uitzicht over het Veerse Meer.
Het meer waar de dobberende zeiljachten en motorboten hun sporen laten zien.
Een bezoek aan de hoofdstad van Zeeland mag natuurlijk niet ontbreken. Middelburg. Met zijn oude herenhuizen, bruggen, haventjes, romantische steegjes en winkelstraten.   
Vanaf heel Walcheren kun je de toren met de naam 'Lange Jan' zien. Ook de markt met zijn voormalig stadhuis mag niet gemist worden. Dwars door Middelburg loopt vanaf Veere tot Vlissingen het Kanaal door Walcheren. Vanaf Middelburg via Oost- en West-souburg tot Vlissingen ligt er een kilometerslang fietspad direct naast het kanaal.
De meer landelijk gelegen dorpen op Walcheren zoals Koudekerke, Grijpskerke, ButtingeAagtekerke, Biggekerke, Serooskerke, Gapinge en Sint-Laurens zijn natuurlijk tijdens een andere fietsdag ook uw bezoek waard! 
Het vissersdorp Arnemuiden en het dorp Nieuw- en St. Joosland liggen wat verder van Meliskerke vandaan, maar op een mooie zomerse dag is een grote fietsronde via deze dorpen ook prima te doen!

Copyright dorpsraad Meliskerke - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - Privacy - Disclaimer
Website: Elloro