De ondernemersvereniging Meliskerke is opgericht op 20 december 2005.

 De visie van de vereniging beschrijven we hieronder: 

  • De Ondernemersvereniging Meliskerke (OVM) heeft als doel de collectieve belangenbehartiging van de bedrijven in en rondom Meliskerke. We beseffen de kracht van synergie, dat het samengaan van delen meer oplevert dan de som van de delen. Ons uitgangspunt is dan ook samenwerking. We respecteren elkaars intentie, visie en bedrijfsvoering en proberen elkaar te versterken om te komen tot een gezond economisch klimaat.
  • De OVM fungeert als spreekbuis van alle ondernemers in en rondom Meliskerke, maar in eerste instantie die van haar eigen leden. Ze neemt het op zich om die ondernemers te vertegenwoordigen in contact met bewoners van de gemeente zelf, het bestuur van de gemeente, provincie en andere instanties. Ze zal naast het belang van haar eigen leden, zoveel als mogelijk is, de belangen behartigen van alle ondernemers van Meliskerke.
  • We beseffen dat de gemeente niet met elke ondernemersvereniging apart in gesprek kan gaan als het gaat om kernoverstijgende zaken zoals bijvoorbeeld belastingen, APV of duurzaamheidsbeleid. Daarom is de OVM als vereniging lid van de Federatie van Ondernemersverenigingen (FOV) in de gemeente Veere. De FOV vertegenwoordigt de belangen van de belangen van de aangesloten ondernemers bij de gemeente Veere als het gaat om kernoverstijgende zaken. Hiervoor heeft de FOV zeer regelmatig overleg met Gemeente, Provincie en Kamer van koophandel en MKB.
  • De ondernemersvereniging organiseert tweemaal in het jaar een ledenvergadering, een voorjaars- en een najaarsvergadering. Van de leden wordt verwacht dat zij actief zijn in het bijwonen en aanleveren van gespreksstof. Het bestuur van de OVM zal tijdens deze vergaderingen uitleg geven over de activiteiten van de OVM en de statutair verplichte zaken agenderen. Maar bovenal stelt de OVM zich als doel de avonden een voor ondernemers relevante en interessante invulling te geven door thematische onderwerpen te agenderen en hiervoor sprekers uit te nodigen.
  • De OVM ziet het als taak om zijn bedrijven goed op de kaart te zetten. Het is zaak om de vindbaarheid van bedrijven sterk te vereenvoudigen. Dit doel wordt o.a. gerealiseerd door het samenwerken van de dorpsraad en de ondernemersvereniging op het gebied van de website. Samenwerken van beide partijen op dit gebied is aanbevelenswaardig. 
  • Spontane activiteiten worden door de OVM op hun merites beoordeeld of er een bijdrage (financieel of op gebied van activiteiten) verleend wordt. Activiteiten zijn zichtbaar op de sites / links van bedrijven hieronder. Ook zijn ze vaak vermeld onder het kopje 'Activiteiten' van Meliskerke.info.

 

De Ondernemersvereniging Meliskerke is onderdeel van de FOV. Wie is de Federatie van Ondernemersverenigingen in de Gemeente Veere?

Negen autonome lokale verenigingen:
Aagtekerke, Koudekerke, Meliskerke, Oostkapelle, Serooskerke, Veere, Vrouwenpolder, Westkapelle  en Zoutelande.
Ieder met hun eigen cultuur en identiteit. Binnen de gemeente Veere heeft ieder zijn eigen belangen. Echter iedereen is in principe gebaat bij een florerend midden- en kleinbedrijf.

Zo heeft de gemeente Veere te maken met één gezamelijk aanspreekpunt: de FOV.

Een goede zaak voor de Veerse economie die voor 40% gevoed wordt door toerisme en recreatie. Gastvrijheid, leefbaarheid, toeristisch- recreatieve kwaliteit en bedrijvigheid is van groot belang voor inwoner en gast.

Ondernemersplatform

Het platform is bedoeld als commerciële en informatieve ontmoetingsplaats voor Veerse ondernemers. U vindt er allerlei soorten nieuws, bedrijfspresentaties en relevante informatie van brancheverenigingen, de Kamer van Koophandel en het MKB Zeeland. Onze ondernemersmanager heeft er zijn eigen rubriek. En natuurlijk wordt alle informatie zo goed mogelijk toegesneden op uw wensen. Het virtueel platform is een website voor én door ondernemers. U kunt er informatie halen, maar ook brengen. Zie ook de website ondernemersmanager Veere

Slagerij Wisse staat altijd al bekend om de goede kwaliteit van de worstmakerij en zijn Zeeuwse specialiteiten. Ook nu zijn dit nog steeds pijlers van het bedrijf. De oude machines en rookkast hebben plaats gemaakt voor de moderne worstmakerij. Daarin worden met zorg de producten vervaardigd en ook de producten uit grootvaders tijd worden daar nog steeds gemaakt.  Een assortiment zelfgemaakte hammen, cervelaatworsten, droge worsten voor een lekker hapje, leverworsten en patés, salades en heerlijke kant en klare maaltijden. In het jaar 1891 is Kees Wisse, de grondlegger van ons familiebedrijf, gestart met huisslachtingen op boerderijen en bij mensen thuis. Dit werk werd voornamelijk in de herfst-, en winterperiode gedaan. In het voorjaar en zomer oefende hij ook het ambacht van rietdekker uit. De huisjes in de valkenburgstraat, de Seislaagte genaamd was de plek waar men ook runderen e.d. slachtte. Als je nu in de schuur zou kunnen kijken zie je nog de haken aan het plafond en aan de muur. Een stukje geschiedenis wat niet meer in familiebezit is. Vanaf 1926 veranderde dit. Kees Wisse  startte samen met zijn zonen Janis  en Jan een winkel aan de Torenstraat in Meliskerke. Deze werd in 1961 voortgezet door Rinus Wisse samen met oom Jan. Toen werden de producten bezorgd op de bakfiets in de dorpen en steden van Walcheren. Later, vanaf ongeveer 1950 werd dit met de auto gedaan. Rinus heeft de oude gebouwen, die ook aangetast waren door het zoute zeewater, in 1974 laten slopen. In 1975 is een nieuwe winkel met woning gebouwd. Er was toen een winkel gemaakt in een grote houten keet zodat de verkopen toch door konden gaan. Sinds 2008 heeft de 4e generatie (Janis Wisse) de slagerij overgenomen. En de volgende generatie, Adrian en Julian, zonen van Janis, is nu ook al aanwezig om het vak uit te oefenen.  Na verschillende verbouwingen is de winkel geworden zoals hij nu is. https://slagerij-wisse.nl/ Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. document.getElementById('cloak2a1395cc970091d79eea5cef14dfde54').innerHTML = ''; var prefix = 'ma' + 'il' + 'to'; var path = 'hr' + 'ef' + '='; var addy2a1395cc970091d79eea5cef14dfde54 = 'info' + '@'; addy2a1395cc970091d79eea5cef14dfde54 = addy2a1395cc970091d79eea5cef14dfde54 + 'slagerij-wisse' + '.' + 'nl'; var addy_text2a1395cc970091d79eea5cef14dfde54 = 'info' + '@' + 'slagerij-wisse' + '.' + 'nl';document.getElementById('cloak2a1395cc970091d79eea5cef14dfde54').innerHTML += ''+addy_text2a1395cc970091d79eea5cef14dfde54+'';

Lees meer...

Wie zijn wij? 6 oktober 1969 startte Dhr. S. Koppejan een melkwijk in Meliskerke. In de loop der jaren breidde deze wijk uit naar Biggekerke en Westkapelle. Het assortiment werd steeds breder en daarom werden de klanten vanuit rijdende winkels bediend. Zijn zonen werkten eerst mee in het bedrijf en namen het later over. Vanaf 1986 werd eerst klein brood en gebak gebakken. Later werd een bakkerij gebouwd en werd er ambachtelijk brood aan het assortiment toegevoegd. Om de klanten beter van dienst te zijn verkopen we nu vanuit 3 vaste winkels in: Koudekerke, Meliskerke en Westkapelle. Om aan de steeds groeiende vraag naar onze producten te kunnen voldoen werd in 2006 een nieuwe bakkerij gebouwd. Daar worden op een zeer efficiënte en toch ambachtelijk manier dagelijks onze producten gebakken. Onze gemotiveerde medewerkers volgen opleidingen aan diverse scholen voor een brede kennis. Met zorg worden elke dag ruim 40 soorten brood gebakken en veel soorten klein brood zoals:zachte/harde broodjes, eierkoeken, krentenbollen, croissants en natuurlijk worden er elke dag verse, Zeeuwse bolussen gebakken: met óf zonder kaneel. Onze banketbakkers verrassen u elke dag met heerlijke banket. Stuk voor stuk met de hand gemaakt. In het najaar kunt u genieten van onze heerlijke speculaas koekjes of gevulde speculaasstaven. Ook is het dan de tijd voor zuiver amandelstaven, letters of kransen. Bijzondere aandacht verdienen onze stollen met zuiver amandelspijs. Bezoek zelf onze winkels en overtuig uzelf van onze royale ambachtelijke producten. www.bakkerijkoppejan.nl

Lees meer...

Kloppen uw gegevens niet of wilt u zichzelf profileren? Neem contact op met de webmaster

Copyright dorpsraad Meliskerke - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - Privacy - Disclaimer
Website: Elloro