Loran Steketee uit Yerseke opent volgende week zijn pluktuin in Meliskerke waar mensen terecht kunnen voor een zelfgeplukt boeket.                                           

Het perceel ligt aan Mariekerke 11-13.

Na een succesvolle start met Pluktuin Yerseke vond Steketee vijf andere velden van zo’n half hectare waarop hij de pluktuinen kon realiseren. In Meliskerke, Serooskerke (W), Burgh-Haamstede, Ouddorp en Hoogerheide kunnen mensen straks zes dagen per week terecht. Op zondag zijn de pluktuinen dicht. Alle locaties zijn onbemand, wat inhoudt dat Steketee een beroep doet op de eerlijkheid van zijn bezoekers. „In Yerseke hebben we op die manier gewerkt en dat is goed bevallen”, licht hij toe.

Nog een week, dan bloeien de eerste tulpen en narcissen en kunnen de pluktuinen van Steketee open. Eerst op Walcheren, wat later volgt de rest. In Yerseke bijvoorbeeld zijn de bloemen nog niet zo ver. „Dat ligt aan de grond”, weet Steketee. De Yersekenaar is druk bezig met de laatste voorbereidingen op de nieuwe locaties.

Bij de ingang komt een bord te staan met daarop de prijzen per soort en steel. Die variëren van twintig cent voor een tulp tot vijftig cent voor een lelie. Op tafels liggen scharen om de stelen af te knippen en een kassa waarin plukkers na afloop hun contante betaling kunnen doen.

Door de uitbreiding is de naam Pluktuin Yerseke niet langer passend. Steketee gaat verder onder de naam Pluktuin La Fleur. Via de gelijknamige Facebookpagina houdt hij zijn volgers op de hoogte van de verschillende bloeiers en ander nieuws.

Copyright dorpsraad Meliskerke - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - Privacy - Disclaimer
Website: Elloro