Meliskerke 02-07-'22

Eind maart begon ons grote avontuur in Meliskerke: het inrichten van vijf woningen voor Oekraïense vluchtelingen in De Sivertstraat! Ondertussen zijn we niet alleen ruim drie maanden verder, maar ook tientallen onderlinge telefoontjes, honderden appjes, vele inleverdagen en ontelbare uurtjes werk. Maar, beste inwoners van Meliskerke, het is allemaal niet voor niets geweest!
De vijf woningen werden allemaal heel gezellig, warm en met veel zorg ingericht.
Afgelopen week kwamen de vluchtelingen aan in de laatste twee woningen. En opnieuw waren ze er stil van. ‘’Is dat eten in de koelkast voor ons?’’, vroeg de meneer in de laatste woning mij, en ‘’mogen we alles wat hier in huis staat gebruiken?’’ Ik heb alleen maar glunderend geknikt en verteld dat dit allemaal geschonken is door alle lieve inwoners van dit dorp.
Een warmer welkom konden jullie ze niet bieden!
Dat warme welkom zou nooit mogelijk zijn geweest zonder de hulp van heel veel inwoners:
Bedankt aan alle mensen van het Hulpcentrum: zonder jullie enorme opstarthulp zouden we nooit aan alle spullen en vrijwilligers hebben kunnen komen! Bedankt ook de inwoners die hun garage of schuur opengesteld hebben als opslag voor alle spullen. Alle inwoners bedankt die geld hebben gedoneerd in de spaarpotten in de winkels en die spullen hebben geschonken voor de huizen. Bij één huishouden in Meliskerke is de bel nog nooit zo vaak gegaan als de afgelopen maanden, als telkens een andere vrijwilliger daar de sleutel kwam ophalen van een van de woningen. Wat fijn dat dat kon!
Bedankt, lieve mensen van de Welkomstgroep, Kledinggroep, Speelgoedgroep, schoonmaak en voor de boodschappen! Tsja, en waar zouden we zijn geweest zonder de Meubelgroep, die in weer en wind zware banken, bedden, tafels en stoelen van de opslag naar de woningen sjouwde. En zonder de Aansluitploeg, die zeer vakkundig wasmachines, koelkasten en lampen aansloot. En zonder de Keukengroep, die zeer geduldig al die honderden keukenspullen uitzocht en afwaste en op zoek ging naar ontbrekende spullen. En zonder de Linnengroep, die werkelijk alle handdoeken, theedoeken en lakens keurig heeft uitgezocht en uitgewassen. De finishing touch werd telkens gedaan door de binnenhuisarchitecte van het dorp: wat geweldig hoe jij het telkens voor elkaar kreeg om van die woningen iets heel knus en gezelligs te maken! Rest mij de jongedame te bedanken die van het begin tot het eind de boel vanuit het dorp heeft gecoördineerd en iedere keer weer ergens een vrijwilliger, opslagruimte of handige tip vandaan wist te toveren!
De buddy’s en vrijwilligers van de Ontmoetingsgroep gaan nog even verder. Maar de taak van het inrichten zit er dus echt op. Wát een avontuur zijn wij met z’n allen aangegaan! Door dit avontuur heb ik in korte tijd een hele hoop lieve, hartelijke mensen leren kennen in jullie mooie dorp. Bijna vreemd dat dat contact nu stopt. Ik ga jullie stiekem best een beetje missen.
Bedankt voor alles wat jullie hebben gedaan om de Oekraïense vluchtelingen een warm en mooi ingericht huis te bieden!

Daphne van der Stoep,
Welzijnswerker Meliskerke bij Welzijn Veere.

Woning 4

Copyright dorpsraad Meliskerke - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - Privacy - Disclaimer
Website: Elloro