Meliskerke 16-04-'22

Update Oekraïense vluchtelingen in Meliskerke


Drie weken geleden stuurde ik een paar mensen in Meliskerke een mail: of ze mij wilden helpen met het inrichten van vijf woningen voor Oekraïense vluchtelingen in Meliskerke. Nu is het drie weken later. En ik ben stil van alle mensen die keihard aan de slag zijn gegaan, van alle hartverwarmende reacties, van alle lieve initiatieven en van alle hulp en inboedel die van alle kanten wordt aangeboden. Zelfs een heuse website is er in no time door ex-Meliskerkenaar Joachim gemaakt. 
‘’De kracht van Meliskerke’’, vertelde iemand mij. Beter kan ik het niet zeggen!

Stand van zaken
De coördinatoren van het Hulpcentrum Oekraïene zijn inwoners van Meliskerke. Zij hebben werkgroepen opgezet met daarin alle mensen uit het dorp die zich als vrijwilliger hebben aangemeld. Die werkgroepen hebben het voor elkaar gekregen om al twee woningen voor een groot deel in te richten! Ze zijn nog op zoek naar wat spullen, onder andere een wasmachine en koelkast voor in die woningen. Als de twee woningen helemaal zijn ingericht, gaat de gemeente kijken of ze aan alle veiligheidseisen voldoen. Zodra dat het geval is, geeft de gemeente een seintje aan een landelijk opvang-punt: er kunnen vluchtelingen komen! Hoe snel deze vluchtelingen daarna in de huizen komen en wie er komen, dat weten we nog niet.

Woning 1 1
Woning 1

Wat moet er nog gebeuren?
De overige drie woningen zijn nog niet leeg. Zodra ze leeg zijn, worden ze door Zeeuwland ‘verhuur-klaar’ gemaakt. Pas dan kunnen ze worden ingericht.

Vragen
Bij het Hulpcentrum Oekraïene merken ze jullie enorme betrokkenheid. De coördinatoren worden overspoeld met vragen. Helaas is nog heel veel onzeker en kunnen de meeste vragen niet worden beantwoord. Vanaf nu zullen we één keer in de week een update op deze website zetten. Alle informatie die het Hulpcentrum heeft, zal dan in de updates te lezen zijn.

Mede namens alle coördinatoren van Hulpcentrum Oekraïene,

Daphne van der Stoep
Welzijnswerker Meliskerke
Welzijn Veere

Copyright dorpsraad Meliskerke - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - Privacy - Disclaimer
Website: Elloro