Meliskerke 20-10-'21

Tekst gemeente Veere 15-10-2021

Het college stelt de raad voor de verschillende diftar tarieven vast te stellen en voor een aantal situaties een regeling te treffen. Het voorstel staat geagendeerd voor behandeling in de commissie MO op 19 oktober en de raad van 10 november.

Start diftar

Op 1 januari 2022 gaan we over op diftar (tariefdifferentiatie afvalstoffenheffing). U betaalt niet langer één vast bedrag. De afvalstofheffing bestaat bij diftar namelijk uit een lager vast basisbedrag en daarnaast per keer dat u de grijze restafvalcontainer uw aanbiedt. De eerst 6 aanbiedingen worden niet apart in rekening gebracht en zijn opgenomen in het vaste tarief. Pas bij de 7e aanbieding gaat u een bedrag betalen per aanbieding. Het voorstel is om € 6,50 per aanbieding in rekening te brengen. Als u bent aangewezen op een (ondergrondse) verzamelcontainer blijft u alleen een vast tarief betalen. Dat verandert niet.

Regeling voor luiers en incontinentiemateriaal

Huishoudens met kinderen tot drie jaar kunnen een pas aanvragen waarmee ze luiers kunnen aanbieden in een ondergrondse restafvalcontainer. Deze regeling is er ook voor huishoudens met incontinentiemateriaal. Onder luiers en incontinentiemateriaal vallen babyluiers, billendoekjes en incontinentieafval. Ook vrijwilligers die zwerfafval ophalen komen hiervoor in aanmerking.

Afvalkrant

Begin december ontvangt u een afvalkrant. In deze krant wordt verder uitleg gegeven waarom diftar wordt ingevoerd en wat u kunt doen om uw afval beter te scheiden. Ook wordt er verder uitleg gegeven wie er in aanmerking komt voor een regeling en hoe dit kan worden aangevraagd.

DIFTAR

Copyright dorpsraad Meliskerke - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - Privacy - Disclaimer
Website: Elloro