Bij Boone komen ze om bij te kletsen en fietsend de streek te verkennen

MELISKERKE - Bram Brouwer komt graag de zaterdag zo rond elf uur bij Bij Boone in Meliskerke voor een glas bier en een praatje. De inwoner van Aagtekerke treft dan altijd wel anderen uit de omgeving die dat ook lekker en belangrijk vinden. ,,Even samen bijkletsen.”

Tekst Emile Calon PZC 09-08-21

William en Lennart Boone wijzen naar het groepje mannen aan de toog en vinden het mooi dat hun hotel/café die sociale functie heeft. ,,Mensen uit de buurt komen hier samen.”
Vier jaar geleden besloten de twee broers het dorpscafé van hun ouders, ‘inclusief twee kamers voor de verhuur’, frituur en slijterijwinkel over te nemen en alles grondig te verbouwen. Lennart: ,,Het was dat of een bord ‘Te koop’ ophangen.” Nu runnen ze een hotel met dertien kamers en ook de slijterij en de snackbar mogen er wezen. Ze hebben er geen spijt van dat het bord nooit aan de gevel is gekomen. Ze geven wel aan dat het hard werken is. Allebei hebben ze naast hun baan in de horeca ook nog een andere baan. Dat kunnen ze doen doordat hun ouders nog steeds meehelpen en ze goed personeel hebben. Lennart: ,,Als onze ouders dat niet meer willen of kunnen moeten we misschien stoppen met dat andere werk.”

BIJBOONE 1Foto ©Meliskerke.info

Van Hemelvaart 2020 naar Pinksteren 2022 
Ze vertellen dat ze de coronacrisis tot nu toe redelijk zijn doorgekomen. ,,Mede doordat we die andere banen hebben.” Maar het komt volgens hen ook doordat ze in korte tijd een goede gastenkring hebben opgebouwd die met hen meeleeft. Zo vertellen ze over een Belgische familie die voor Hemelvaart 2020 acht kamers had geboekt. Toen de eerste lockdown werd afgekondigd en duidelijk was dat het weekeinde niet door kon gaan, zijn de reserveringen gewoon doorgeschoven naar Pinksteren 2021. William: ,,Toen dat ook niet kon doorgaan door de tweede lockdown, is alles doorgeschoven naar Pinksteren 2022.” De aanbetaling hebben ze nog steeds, waardoor ze niets hebben hoeven terugstorten. Als gasten daarom vragen doen ze daar ook niet moeilijk over, geven de broers aan. ,,Als je dat wel doet, ben je ze kwijt en zie je hun kennissen hier ook nooit meer.”

BIJBOONE 2
Foto ©Meliskerke.info

'Hier is het nog betrekkelijk rustig’ 
De hotelgasten van Bij Boone zijn vooral de wat oudere mensen die naar Meliskerke komen om te fietsen. ,,We krijgen regelmatig complimenten over de goede fietspaden én voorzieningen hier.” Maar ook jonge gezinnen zien ze regelmatig. William: ,,De tijd dat mensen echt alleen maar voor het strand kwamen is toch wel een beetje voorbij.” Hij geeft aan dat je in Meliskerke goed zit, een dorp met een diversiteit aan voorzieningen. ,,Hier is het nog betrekkelijk rustig maar je zit wel op slechts een paar kilometer van het strand maar ook in de buurt van Middelburg en Vlissingen.”

William vertelt ook dat hen bedrijf heeft geprofiteerd van de reconstructie van de Torenstraat voor hun hotel, eind 2020 en begin dit jaar. De rijbaan ligt nu een paar meter verder verwijderd van de voorgevel, zodat ze een terras kunnen zetten. Glimlachend: ,,Gelukkig zat ik ook in de werkgroep in samenwerking met de ondernemersvereniging en dorpsraad zodat ik kon meedenken en -spreken over de herinrichting van die straat.”

Copyright dorpsraad Meliskerke - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - Privacy - Disclaimer
Website: Elloro