De verloren gouden ring kan na ruim 25 jaar terug naar de eigenaar. Aan de vooravond van de Ramadan verloor de man de ring in de schuur bij boer de Visser aan de Rapenburgseweg bij Meliskerke toen hij een schaap wilde kopen. Tijdens het betasten van het dier, om te voelen of het goed in het vlees zat, gleed die ring van zijn vinger en viel zo de mestkelder in. Doordat de man in Turkije woont zal het nog even duren voor de ring weer bij de man om de vinger geschoven kan worden.

Ring Sjaland

Tekst Emile Calon PZC 
De ring werd teruggevonden tijdens het schoonmaken van de mestkelder van de boerderij aan de Rapenburgweg door Marisa, de dochter van eigenaar Jan Willem Mol. Hij plaatste vorige week op sociale media een bericht over die vondst en had afgelopen weekeinde al contact met de zoon van de man die de ring destijds verloor. ,,Die zoon is opgegroeid in Vlissingen maar woont alweer enige tijd in Duitsland, in de buurt van Frankfurt. Hij vertelde dat zijn vader twee jaar geleden verhuisde naar Turkije en dat het verhaal van de verloren ring regelmatig aan de orde komt tijdens familiebijeenkomsten.”

Die zoon kon een belangrijk detail noemen waardoor Mol weet dat de ring van diens vader is. ,,Aan de binnenkant staat namelijk een naam gegraveerd en een datum. Die naam kon hij zo opnoemen.” Mol vertelt ook dat zijn dochter Marisa afgelopen weekeinde eveneens contact had een familielid. ,,Een kleindochter van de eigenaar van de ring. Zij woont in Vlissingen en kon ook details noemen over die ring.”

Mol weet nog niet wanneer precies die ring herenigd wordt met de oorspronkelijke eigenaar. ,,Binnenkort komen kennissen van de eigenaar de ring ophalen. We gaan hem niet opsturen.”

Copyright dorpsraad Meliskerke - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - Privacy - Disclaimer
Website: Elloro