De gemeente Veere waarschuwt honden- en kattenbezitters in de omgeving van Mariekerke en Meliskerke omdat onbekenden expres giftige stoffen achterlaten in de omgeving.
Volgens de gemeente zijn tot nu toe twee gevallen van vergiftigde huisdieren gemeld bij de afdeling handhaving. "Het ging hierbij om een hond en een kat. Helaas is de kat overleden en de hond heeft het ternauwernood overleefd doordat deze op tijd bij de dierenarts was", zo zegt de gemeente.

De eerste melding is op 30 januari gedaan nadat een hond in de Kloosterweg van een blokje spek had gegeten.
Eenmaal thuis begon hij na een half uur over te geven, te schuimen en viel hij om.
De eigenaar is direct naar de dierenarts gegaan en nadat de hond alles uitgebraakt had en een dagje aan het infuus had gelegen kon hij weer mee naar huis. De omgeving is daarna afgezocht en zijn nog een paar stukjes gevonden.

Kan een afbeelding zijn van hond

In het buitengebied van Mariekerke, tussen de Westkapelse watergang en de Kloosterweg zijn volgens de gemeente inmiddels ook meerdere dode dieren en vergiftigd aas aangetroffen. "De dieren hebben gegeten van blokjes vetspek/zwoerd waaraan het gif is toegevoegd. Er wordt onderzoek gedaan naar de daders en het soort gif", aldus de gemeente.

Mariekerke 5 1 

Copyright dorpsraad Meliskerke - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - Privacy - Disclaimer
Website: Elloro