Gebiedstafels
Gemeente Veere werkt aan haar Omgevingsvisie voor 2047. Uw inbreng is van harte welkom bij dit traject.
De gemeente Veere nodigt u graag uit op een brainstormavond over de Omgevingsvisie Veere 2047.

Tekst gemeente Veere:
We gaan langs alle 13 kernen van de gemeente om de visie van de inwoners en ondernemers te horen op de toekomst van hun kern.
Oók onze jeugdige inwoners of ondernemers zijn van harte welkom. 29 september 2020 vindt de bijeenkomst in Meliskerke plaats.
Het programma begint om 19.00 uur. Vanaf 18.30 uur zijn de deuren van 'Ons Huis' geopend.

Schrijft u zich in voor de gebiedstafel?
Klik hier om in te schrijven. In verband met corona is er helaas slechts ruimte voor een beperkt aantal personen. Wij vragen u daar rekening mee te houden. U hoort uiterlijk 10 augustus 2020 of u een plekje heeft gekregen. Wij gaan er van uit dat er voldoende plek is. Mochten er toch meer aanmeldingen zijn dan dat er plek is, dan is er na de avond gelegenheid om op de website kennis te nemen van de resultaten en daarop te reageren. U kunt zich tot 3 augustus 2020 inschrijven.

Programma gebiedstafel
►Welkom door de wethouder
►Toelichting omgevingsvisie
►Uw trots en zorg op de landkaart
►Uw toekomstvisie op 3 overkoepelende thema’s:
►Toerisme
►Sociale verbinding
►Landschap en kern
►De waarden die u belangrijk vindt om te behouden of te ontwikkelen
►Doorkijk naar het vervolg

Wat zijn de uitgangspunten?
We kijken naar trends en ontwikkelingen die zich voordoen in Veere: groei toerisme, vergrijzing, ontgroening, energie-transitie, duurzaamheid, gezondheid, etc. Deze ontwikkelingen geven kaders voor het maken van keuzes in de fysieke leefomgeving. Belangrijke vraag is: in wat voor gemeente willen wij én onze toekomstige generaties leven?

Beleid en projecten
Daarnaast beschikken we over veel actueel beleid en projecten, zoals de structuurvisie en de Kustvisie. Ook over de ontwikkeling van de maatschappelijke voorzieningen, de tweede woningen, verkeer en vervoer ligt veel vast. Een groot deel van dit beleid vormt een basis voor de omgevingsvisie. Zo voorkomen we dat we zaken dubbel doen.

DNA
Het Veerse DNA is belangrijk voor de omgevingsvisie. Voor de visie maken we gebruik van de drie belangrijkste onderwerpen plus het DNA van Veere.

Copyright dorpsraad Meliskerke - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - Privacy - Disclaimer
Website: Elloro