Concept bomenverordening 2020

In 2019 is het Bomenbeleidsplan 2019-2024 opgesteld. Nu is er een concept bomenverordening opgesteld. Ook moet Bebouwde Kom volgens de Wet Natuurbescherming worden vastgesteld.

Waardevolle lijst
In het Bomenbeleidsplan 2019-2024 is vastgesteld dat de gemeente Veere gaat werken met een zogenaamde Waardevolle bomenlijst voor bomen binnen de bebouwde kom. Op de lijst komen bomen te staan waar een kapvergunning voor moet worden aangevraagd. De bomen worden in 2020 geïnventariseerd. Dit gebeurt op basis van voorwaarden die zijn opgenomen in het Bomenbeleidsplan. Stichting De Tuin van Zeeland voert de inventarisatie uit.

Aanpassen
Om de waardevolle bomenlijst in te stellen is het nodig de huidige Bomenverordening Veere 2010 en de Bebouwde kom Wet Natuurbescherming aan te passen. De Bebouwde Kom Wet Natuurbescherming bepaald welke bomen er onder welke regeling vallen.

Geef uw favoriete boom door!

De gemeente Veere wilt u als inwoner vragen om uw favoriete bomen in een of meer van de 13 kernen van de gemeente Veere door te geven. U mag een top 3 van bomen met foto’s en beschrijving van de locatie sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De bomen dienen binnen de bebouwde kom van een van de 13 dorpen te staan, (maar het liefst natuurlijk in Meliskerke/Mariekerke).

Tekst gemeente Veere.

Toren boom

Copyright dorpsraad Meliskerke - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - Privacy - Disclaimer
Website: Elloro