De afgelopenweken is op verschillende dorpen en steden op Walcheren meer dan gemiddeld ingebroken. De politie heeft alle inwoners opgeroepen extra alert te zijn en verdachte situaties direct te melden via 112.

Zorg ervoor dat uw woning tijdens uw afwezigheid er bewoond uitziet!! Laat dus één of meerdere lampen branden...

Sinds begin november zijn volgens de politie op Walcheren bijna dertig woninginbraken gemeld. De meeste van die inbraken vonden in de gemeente Middelburg en in de gemeente Vlissingen. In de gemeente Veere sloegen inbrekers hun slag in Aagtekerke, Koudekerke, Oostkapelle (2x) en Serooskerke.

De inbraken vonden volgens de politie hoofdzakelijk 's avonds en 's nachts plaats. In het donker dus. "Meestal werd aan de achterzijde van de woning een ruit ingeslagen of een deur met een koevoet of schroevendraaier geforceerd. De inbrekers gingen vervolgens op zoek naar alles wat enige waarde heeft zoals laptops, tablets, geld, playstations, parfum, sieraden en dure kleding", aldus de politie.

De politie heeft het idee dat de inbrekers vaak uit de directe omgeving komen en heeft de inbrakenreeks in onderzoek en zal de komende periode ook extra toezicht houden. "Agenten gaan tijdens deze donkere dagen met speciale opdrachten de straat op en hopen daarmee de woninginbraken te stoppen en eventuele inbrekers op heterdaad aan te houden", aldus de politie.

inbreker

Copyright dorpsraad Meliskerke - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - Privacy - Disclaimer
Website: Elloro