Man met camera zorgt voor commotie bij Zeeuwen: belt aan, zegt niks en filmt hun reactie

MELISKERKE - Een onbekende man heeft afgelopen dagen voor commotie gezorgd bij inwoners van enkele Zeeuwse steden en dorpen. Hij belde met draaiende camera aan bij hun woningen en filmde hun reactie. Het zou gaan om een experimentele documentaire. Meerdere mensen belden de politie.

Tekst Bas Bareman PZC 14-11-19

Vandaag sloeg de man toe in Meliskerke, de dagen daarvoor in Aagtekerke, Cadzand en Hulst. Bewoners deden nietsvermoedend de voordeur voor hem open en werden direct gefilmd. Toen ze vroegen wat hij aan het doen was, bleef de man stil. Hij overhandigde ze even later een brief met daarop de tekst dat het om filmopnames ging voor een experimentele documentaire. De beelden zouden niet openbaar worden gemaakt en uiteindelijk worden verwijderd.

Jolanda van der Heijden uit Meliskerke stapte vanmiddag in de Jan Vaderstraat op de man af. ,,Ik ben er meteen achteraan gegaan. Mijn bloed gaat dan meteen koken hè, de brutaliteit.” De man vertelde haar dat hij in opdracht van een documentairemaker aan het filmen was. Het ‘geheim’ van de documentaire was om expres niks te zeggen. ,,Volgens eigen zeggen werd hij ook weleens bij mensen binnengelaten die uit zichzelf heel hun verhaal vertelden... vreemd, maar het zal wel.”

Enkele bewoners belden naar de politie om te waarschuwen voor de man. Agenten kwamen in Meliskerke ter plaatse, maar het is onduidelijk of de man is aangehouden. De politie kon daar donderdagavond geen informatie over geven.

Copyright dorpsraad Meliskerke - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - Privacy - Disclaimer
Website: Elloro