Zeeland Veilig – Buurtspecial
Steeds meer zien we hoe Zeeland Veilig ‘landt’ bij de inwoners van Zeeland. Zeeland Veilig wijst Zeeuwen op zaken die spelen over veiligheid.
Denk hierbij aan brand, het vrijkomen van gevaarlijke stoffen, een overstroming of uitval van elektriciteit.
Wij stellen inwoners de vraag: Ben jij hier op voorbereid? Maar ook: Weet jij wat je zelf kunt doen als er iets mis gaat en hoe je snel geïnformeerd bent?
Zeeland Veilig.nl bevat informatie die van pas kan komen om jezelf en anderen te redden als dat nodig is.
Uiteraard kunnen wij dit niet alleen en zoeken we graag de samenwerking op. Van 7 tot en met 13 oktober organiseren we daarom voor de 3e keer een Zeeuwse week van de Veiligheid. Maar ook buitenom deze week doen we er van alles aan om de Zeeuwen te betrekken bij meer veiligheid in hun eigen omgeving.
Willen jullie hier ook aan meewerken? Lees dan vooral verder!

Zeeuwse Week van de Veiligheid
Een keer per jaar brengen we veiligheid en alle partijen die daaraan werken in Zeeland extra voor het voetlicht, in de Zeeuwse Week van de Veiligheid, steeds in de 2e week van oktober.
Inmiddels zijn ons al diverse leuke ideeën ter ore gekomen, zoals een ontruiming, lezingen en demonstraties van brandweerposten.
Ook komt er een Zeeland Veilig pop-up store in Goes.
Een thema waar we dit jaar speciaal aandacht voor hebben is zelf- en samenredzaamheid, bij uitstek iets waarvoor de naaste omgeving belangrijk is! Helpen jullie mee om dit thema onder de aandacht te brengen? Dat kan bijvoorbeeld door in die week activiteiten de buurt te organiseren. Dit kan van alles zijn, van een reanimatiecursus tot inbraakpreventiebijeenkomst (samen met de politie). Er staan suggesties op onze website, bij de Veiligheidsweek 2018, maar je kunt ook altijd even contact met ons opnemen (zie onderaan) om ideeën uit te wisselen.

Wij zijn gestart met de voorbereidingen voor het programma met Omroep Zeeland. 


Daarin gaan we in elk geval weer een dagelijks TV-programma krijgen (’s avonds, in de herhaalcaroussel), doen we mee aan het programma ‘Zeeland wordt wakker’ en aan ‘De Zeeuwse kamer’. Verder maken we een quiz waarbij leuke (veiligheids)prijzen te winnen zijn!
Laat het ons weten als er veiligheidsactiviteiten zijn in het dorp of de wijk, we nemen ze graag op in het activiteitenoverzicht.
En misschien kunnen we bijdragen aan het organiseren van een activiteit.

Website ZeelandVeilig
De website www.zeelandveilig.nl wordt onderhouden door Veiligheidsregio Zeeland en laat voor de meest voorkomende gevaren in Zeeland zien wat je moet doen als er wat mis gaat. Als er een (groot) incident is in Zeeland dan verschijnt er een liveblog op deze website.
Deze informatie wordt via Twitter @VRZ en Facebook Zldveilig gedeeld. Bij een groot gevaar activeren we ook een banner op websites van gemeenten of ZeelandNet (met name bij een incident met groot effect op veel inwoners).

Afbeelding kaartje brand met FB

Copyright dorpsraad Meliskerke - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - Privacy - Disclaimer
Website: Elloro