De gemeente Veere, de provincie en het waterschap willen de overlast in de kustplaatsen flink verminderen. Al het autoverkeer naar de Walcherse kust wordt in de toekomst via een paar grote hoofdwegen gestuurd. De plannen zijn ingrijpend voor automobilisten.

Het wordt steeds drukker aan de kust, mede omdat er meer toeristen naar Zeeland komen. De gemeente Veere, de provincie en waterschap Scheldestromen willen daarom het verkeer meer sturen om overlast te verminderen. Ze gaan daarom het verkeer meer langs hoofdwegen over Walcheren sturen. Automobilisten mogen daar maximaal 80 kilometer per uur rijden. Verschillende wegen (met name tussen de dorpen) waar nu nog een maximumsnelheid geldt van 80, worden straks 60 kilometer-wegen.

Er komen twee hoofdroutes. De ene hoofdroute is de N57 die vanaf Middelburg richting Vrouwenpolder gaat met afslagen bij Serooskerke richting Grijpskerke en Oostkapelle. De andere hoofdweg is de N288 Vlissingen-Zoutelande met een afslag richting Meliskerke, Mariekerke en Grijpskerke. Grijpskerke wordt in die visie het knooppunt met afslagen richting Aagtekerke-Domburg en Aagtekerke-Westkapelle.
Meliskerke is te bereiken vanaf de A58 via Vlissingen en de N288 (rondweg Koudekerke en rondweg Biggekerke), maar ook via de N57 via Serooskerke, Grijpskerke en Mariekerke.

Wegen op Walcheren

De bedoeling van bovenstaand plan is dat de kustplaatsen eindbestemmingen worden. Ontmoedigd wordt dat mensen via de kust van de ene naar de andere plaats rijden. ,,Dat willen we samen bereiken door de wegen aan te passen’’, aldus wethouder Arie Schot.

 

Copyright dorpsraad Meliskerke - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - Privacy - Disclaimer
Website: Elloro