Minicamping eigenaar Jan de Korte uit Mariekerke voert al een jarenlange ruzie met de gemeente Veere. Deze ruzie kost hem, naar eigen zeggen, al tienduizenden euro's.
De oorzaak van alle problemen zijn de luxe safaritenten. 20 van de 25 tenten mogen van de gemeente Veere niet in de winter blijven staan. Om van al het gedoe af te zijn schafte de Korte nieuwe tenten aan die met vlonder en al opgeklapt kunnen worden en naar een opslag worden afgevoerd.
De gemeente Veere geeft aan dat óók de betonnen stenen waar de tenten op rusten na het seizoen verwijderd moeten worden. Die betonblokken moeten niet zozeer van het terrein af, maar moeten wel allemaal op één plek worden opgestapeld. Dit geldt voor alle minicampings omdat er op die manier geen plekken verhuurd kunnen worden buiten het seizoen, en er op de plekken geen verrommeling kan ontstaan. Dat op last van een dwangsom van tienduizenden euro's. Daar windt de eigenaar zich enorm over op: "Opruimen, door ze op te stapelen. Dat is pure pesterij!".
De Korte is flink verontwaardigd: "Het klopt gewoon niet. Andere campings hebben verharde ondergronden die niet weggehaald moeten worden, en zelfs bouwwerken die buiten het seizoen blijven staan. Dat is meten met twee maten." Navraag bij andere minicampings leert dat die bewering inderdaad klopt.

Deze stenen mogen niet zo blijven liggen maar wel opgestapeld foto Omroep Zeeland 
                                                                                                                                    Foto Omroep Zeeland

Copyright dorpsraad Meliskerke - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - Privacy - Disclaimer
Website: Elloro