In verband met de aanleg van de rotonde is een werkgroep met bewoners uit Meliskerke ingesteld, die in overleg met de gemeente tot een aanvaardbaar plan is gekomen. Dit plan is op een van de openbare bijeenkomsten van de dorpsraad gepresenteerd.

Nadat de rotonde was aangelegd, kreeg de dorpsraad toch nog vragen over waarom er geen fietspad rondom de gehele rotonde is aangelegd. De gemeente is gevraagd om de (verkeers-technische)redenen nog een keer duidelijk op papier te zetten.  

Dat er is gekozen voor een driekwart rotonde voor fietsers is om de volgende redenen:

- Geografisch: richting Biggekerke ligt het fietspad aan 1 zijde, namelijk aan de oostzijde.

- Verkeerskundig: bij een volledige ronde komen er nog twee oversteken bij die er voor zorgen dat  er nog meer conflicten kunnen optreden tussen fietsers en voertuigen

- Financieel: bij een volledige ronde, moest er nog meer grond aangekocht worden en waren er meer ingrijpende maatregelen nodig voor de kabels en leidingen. 

De dorpsraad gaat er nu vanuit dat de redenen duidelijk en acceptabel zijn voor de inwoners die nog vraagtekens plaatsten bij het huidige ontwerp.  

 

 

 
Copyright dorpsraad Meliskerke - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: Elloro