Het Waterschap Scheldestromen laat vanaf half november doorgroeistenen aanbrengen in de bermen van de Meliskerkseweg. De fietsroute zal tijdelijk worden verlegd naar de Kaasboerweg. Dit is het resultaat van de gesprekken van de dorpsraad Meliskerke met de districtopzichter van het waterschap.

De eerste gesprekken zijn gestart in november 2015 nadat een delegatie van de dorpsraad de wegen van het waterschap inspecteerde. Met de districtsopzichter werd vastgesteld dat de Meliskerkseweg als belangrijke (school)fietsroute hoge prioriteit verdiende wat betreft het opknappen van de bermen. De vele kuilen - die na een hevige regenbui vol staan met water - zijn gevaarlijk voor fietsers als er auto's passeren of tegemoet komen. Als auto's door de met water gevulde kuilen rijden was het geen uitzondering dat fietsers een plens water tegen zich aan kregen.

In de bermen worden aan weerszijden van de Meliskerkseweg van de Mariekerkseweg tot de Hoogelandsweg doorgroeistenen gelegd. De weg moet daardoor veiliger worden voor fietsers. De weg wordt tijdelijk afgesloten voor het doorgaande verkeer. Voor de aanvang van de werkzaamheden zullen verschillende omleidingsborden worden geplaatst. 

meliskerkseweg
Meliskerkseweg na een regenbui. Foto Hanneke Oosterhuis


 

Copyright dorpsraad Meliskerke - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - Privacy - Disclaimer
Website: Elloro