De Provincie geeft per adres € 200,- subsidie voor snel internet in het buitengebied van Zeeland.

In het bericht van de Provincie staat op welke manier geïnteresseerden zich kunnen aanmelden.

provzeeland

Subsidieregeling snel internet buitengebied Zeeland

Vast-draadloze netwerken zijn de oplossing om het Zeeuwse buitengebied van snel internet te voorzien. De Provincie Zeeland wil de realisatie van deze netwerken versnellen door een subsidieregeling in samenwerking met gemeenten.

Met deze subsidie kunnen eindgebruikers de eenmalige kosten (€ 200,- per adres) voor de installatie en apparatuur vergoed krijgen. Het subsidieloket ligt bij de gemeente en zal opengesteld worden zodra er een aanbod beschikbaar komt in de betreffende gemeente. Door lokaal de vraag naar snel internet te organiseren en met de subsidieregeling wordt het Zeeuwse buitengebied aantrekkelijk voor providers om netwerken te bouwen. Provincie, gemeenten en Economische Impuls Zeeland werken hier samen aan.

Geïnteresseerden kunnen kijken op www.heelzeelandbreedband.nl voor de actuele stand van zaken in hun gemeente en om hun interesse aan geven via een aanmeld- formulier. Via e-mail worden zij geïnformeerd zodra er ontwikkelingen zijn, zoals een vraagbundeling of een concreet aanbod van een provider.

De subsidie regeling zal tot eind 2017 lopen. Daarna wordt er geëvalueerd en besloten of een vervolg nodig is. De Provincie stelt 340.000 euro beschikbaar voor de regeling, dat is voldoende voor 3400 adressen.

Snel internet in het buitengebied is één van de voorwaarden voor de leefbaarheid en economische ontwikkeling in Zeeland. Daarom wil de Provincie dat voor iedereen in het buitengebied snel internet beschikbaar wordt. Kijk voor meer informatie over internet in het buitengebied op www.zeeland.nl/economie/snel-internet-buitengebied 

Copyright dorpsraad Meliskerke - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - Privacy - Disclaimer
Website: Elloro