Meliskerke - Gisterenmiddag hebben de wijkagent, leden van de dorpsraad en ambtenaren van de gemeente Veere een 'voetjesactie' tegen woninginbraken gehouden. Het doel van dit soort acties is de bewustwording bij bewoners te vergroten op inbraakgevoelige zaken rondom hun woning.

De deelnemers zijn in groepjes het dorp ingelopen om inbraakgevoelige situaties op te sporen. In totaal zijn er in 30 woningen voetjes gelegd of ter plekke uitgedeeld aan de bewoners. Tijdens de actie is vooral gekeken naar openstaande ramen, onafgesloten achterdeuren, poorten, schuurdeuren en fietsen en sleutels op sloten. Ook is contact gelegd met bewoners die thuis waren. Zij zijn geattendeerd op inbraakgevoelige zaken rondom hun woning en hebben tips gekregen om dit te verbeteren. Op de actie is zeer positief gereageerd. Blijkbaar kan er nog steeds veel verbeterd worden op het gebied van preventie en beveiligen van de eigen woning.

CCI18052016

CCI18052016 0001

Copyright dorpsraad Meliskerke - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - Privacy - Disclaimer
Website: Elloro