Meliskerke 14-01-'23

De inwoners van Meliskerke waren toe aan een gezellig moment om elkaar weer eens te ontmoeten en onder het genot van een hapje en een drankje, die gesponsord werden door Slagerij Wisse, Bakkerij Koppejan en Hans en Ellen Moll van 'Ons Huis', elkaar bij te praten.
Dat bleek vrijdagavond 13 januari tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst die door de dorpsraad i.s.m. Welzijn Meliskerke georganiseerd werd. 
Na 3 jaar afwezigheid konden de deuren van 'Ons Huis' weer open en kwamen er zo'n 80 dorpsgenoten om gezellig samen te zijn.
In het openingswoord van voorzitter Peter Gillissen van de dorpsraad werden div. zaken, zoals de herinrichting van de dorpskern, de bouwplannen op het 'Zeesterterrein', de sloop en nieuwbouw van de duplexwoningen in de Sivertstraat en de bouwplannen op het perceel in de Torenstraat 12-16, die in de achterliggende periode in Meliskerke hebben plaatsgevonden aangehaald.
Ook werd er een oproep gedaan om nieuwe leden voor de dorpsraad Meliskerke. Drie huidige leden hebben over enige tijd hun 12-jarig lidmaatschap bereikt en dat betekent dat zij plaats moeten gaan maken voor evt. opvolgers. Die nog wel ingewerkt moeten worden. Daarna werd het woord gegeven aan Arno van der Heijde, als plaatsvervanger van kernwethouder Marcel Steketee die door vakantie verhinderd was om naar Meliskerke te komen. Hij gaf een overzicht van de plannen die de gemeente voor Meliskerke heeft.
En ook daarin kwam duidelijk naar voren dat de samenwerking met de dorpsraad van groot belang is. Arno gaf een inkijkje in de geldelijke bijdragen die de gemeente Veere in Meliskerke geïnvesteerd heeft. Zoals een bijdrage aan de Boazschool voor zonnepanelen.
Voor de pauze kon men genieten van een muziekgroepje die een aantal liederen ten gehore brachten. Doordat er een 5-tal kinderen van het muziekgroepje ziek thuis waren, bleef er een klein groepje over. Maar met begeleiding van juf Dora was het luisteren toch zeker de moeite waard.
Na de pauze werd er door Colin Hofman een quiz gehouden met 18 vragen over Meliskerke. Door de grote opkomst was het verdelen van de aanwezigen in een 12-tal groepjes geen succes, maar met z'n allen kwamen we er toch uit en kon de quiz beginnen. De winnaars bleek een groepje van 4 personen te zijn. Zij hadden maar 4 fout en kregen ieder een beker met het opschrift "Meliskerke kenner 2023".
De organisatie kijkt tevreden terug op de komst van de aanwezigen en waardeert de vele vrijwilligers die meehielpen om de bijeenkomst in goede banen te leiden.

Muziekgroepje 23

Zaal 2 23

 Winnaars 23

Zaal 23

Copyright dorpsraad Meliskerke - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - Privacy - Disclaimer
Website: Elloro