Langs de Kaasboerweg, iets ten zuiden van het hof Meliskerke, groeit een bijzondere plant in de berm tussen de weg en het fietspad. Het is de bostulp (Tulipa sylvestris). De bloeitijd is april/mei en de kleur van de bloem is geel. Vóór de bloei knikken de bloemen, later staan ze rechtop.

De bostulp is van oorsprong een plant uit Zuid- en Zuidoost-Europa en is in de tweede helft van de 16e eeuw naar Nederland gebracht om als sierplant in tuinen te groeien.

Het bijzondere van de bostulp is dat hij vaak te vinden is bij kastelen en buitenplaatsen. Hier op Walcheren groeit hij o.a. bij de Orangerie van kasteel Westhove tussen Domburg en Oostkapelle.

Zelfs als een gebouw al lang weg is kun je aan de groeiplaats van de bostulp afleiden dat er in die buurt een "buiten" is geweest. Daarom zou het kunnen zijn dat dit groepje tulpen ooit in de tuin stond van het Huis te Meliskerke. Deze buitenplaats zou ter hoogte van het hof Meliskerke hebben gelegen.

Copyright dorpsraad Meliskerke - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - Privacy - Disclaimer
Website: Elloro